Rękawice ochronne SEMPERVELVET
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniDarmowa dostawa od 500 PLN
Szybka wysyłka w 24h
14 dni na zwrot
Opis
RĘKAWICE OCHRONNE SEMPERVELVET/ ARDON
PRODUKT SPEŁNIA NORMY
- EN 420 (rękawice ochronne - wymagania ogólne i metody badań)
- EN 388 (rękawice chroniące przed zagrożeniami mechanicznymi)
- EN 374-2 (rękawice chroniące przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi i mikroorganizmami - część 2: wyznaczanie odporności na przesiąkanie)
- EN 374-3 (rękawice chroniące przed substancjami chemicznymi i mikroorganizmami - część 3: wyznaczanie odporności na przenikanie substancji chemicznych)
- CAT. III
Ekonomiczne rękawice techniczne, teksturowane, bezpudrowe. Rękawice przeznaczone do ochrony przed określonymi przebadanymi substancjami chemicznymi, mikroorganizmami i skażeniem radioaktywnym (w stosownych przypadkach) Odznaczają się doskonałą odpornością mechaniczną i chemiczną na detergenty i płyny oraz są odporne na kwasy i zasady. Dopuszczone do pracy z żywnością w środowisku zgodnie z HACCP. Kolor: niebieski. Rozmiar: S, M, L, XL. Materiał: naturalny lateks kauczukowy (NRL) z wewnętrzną welurową powłoką pochłaniającą pot. Konstrukcja: model pięciopalcowy, anatomiczny, powierzchnia chwytna antypoślizgowa, teksturowana, zapewniająca pewny chwyt i doskonałą manipulację przedmiotami w wilgotnym oraz zaolejonym środowisku, długie, elastyczny mankiet zabezpieczający dłoń i przedramię. Zastosowanie: przemysł spożywczy oraz przy utrzymaniu czystości, przemysł rybny, wędkarski, do pracy z produktami mokrymi, zamrożonymi.
CECHY PRODUKTU
- RĘKAWICE OCHRONNE SEMPERVELVET/ ARDON
- NORMY: EN 420/ EN 388/ EN 374-2/ EN 374-3/ CAT. III
- KOLOR: niebieski
- ROZMIAR: S, M, L, XL
- MATERIAŁ: naturalny lateks kauczukowy (NRL) z wewnętrzną welurową powłoką pochłaniającą pot
- KONSTRUKCJA: model pięciopalcowy, anatomiczny, powierzchnia chwytna antypoślizgowa, teksturowana, długie, elastyczny mankiet
- ZALETY: antypoślizgowe, pewny chwyt, odporne mechanicznie i chemicznie, dopuszczone do pracy z żywnością w środowisku zgodnie z HACCP
- ZASTOSOWANIE: przemysł spożywczy oraz przy utrzymaniu czystości, przemysł rybny, wędkarski, do pracy z produktami mokrymi, zamrożonymi
- PRZECHOWYWANIE: miejsce przechowywania powinno być chłodne, suche i wolne od kurzu/ unikać nadmiernej wentylacji i przechowywania w pobliżu kserokopiarek/ chronić rękawice przed źródłami promieniowania UV, takimi jak światło słoneczne lub środki utleniające/ należy unikać przechowywania w temperaturze powyżej 30°C, ponieważ prowadzi to do przyspieszonego starzenia produktu/ przechowywać w temperaturze od 10° do 30°C w suchym i chłodnym miejscu w oryginalnym opakowaniu/ chronić przed działaniem ozonu
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.